Сагата България срещу Турция за изграждането на нов завод на Фолксваген,

...
Сагата България срещу Турция за изграждането на нов завод на Фолксваген,
Коментари Харесай

"Фолксваген" регистрира в Турция фирма за нови автомобили

Сагата " България против Турция " за построяването на нов цех на  " Фолксваген ", наподобява, е на път да завърши. Вчера немският тръст е регистрирал компания в турския търговски указател със седалище в окръг Маниса, край Измир. Капиталът на новото сдружение е в размер на 943.5 млн. турски лири (над 164 млн. долара), предаде Анадолската организация, представена от БГНЕС. В документите по регистрацията се показва, че там ще се проектират, създават, сглобяват, продават, внасят и изнасят коли, камиони и всевъзможни моторни и транспортни транспортни средства и техните елементи и съставни елементи.

Това е следващ " рунд " от конкуренцията сред страната ни и южната ни съседка за завода на " Фолксваген ". Макар към момента да няма подписан контракт за завода в Измир, финалното решение на " Фолксваген " тези дни понесе критики от новоизбрани евродепутати. Този избор укрепва " автократичния режим на Ердоган " и изпраща " унищожителен сигнал " до България, счита немската евродепутатка от Зелените Виола декор Крамон-Таубаделе.

Междувременно  " Дойче веле " цитира сътрудниците си от " Берлинер Моргенпост ", които разполагат с писмото на седем евродепутати до Еврокомисията, в което се предлага да се организира взаимно следствие в Съвета за асоцииране ЕС-Турция. Зелените евродепутати приканиха Надзорния съвет на " Фолксваген " да спре плана. Виола декор Крамон-Таубаделе е определена във федералната провинция Долна Саксония, която от името на страната държи пакет акции и взе участие в решенията на концерна.

Въпреки че везната явно се е наклонила в интерес на Турция, българският министър председател и част от министрите му не престават да демонстрират оптимизъм, надявайки се финалното решение на автомобилния колос да бъде в интерес на България. А докато чакат, Бойко Борисов и екипът му посетиха Сеул и поканиха южнокорейската  " Хюндай " да влага у нас.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР